Hvilken slags allergentæt madrasovertræk er bedst?


Forskerne tilråder anvendelse af vævede mikrofiberbetræk, på grund af dets effektive evne til at forhindre at miderne tog ophold og formerede sig i stoffet.
De vævede mikrofiberbetræk er desuden tyndere, lettere at rengøre, vaske, tørre, havde bedst fugttransmittans og meget mere komfortable.

Undersøgelsens formål: De nuværende anbefalinger for reduktion af mideallergener er at anvende allergentætte madrasovertræk.
Da disse betræk forhandles i mange forskellige materialer, kvaliteter og udformninger, svinger de meget i kvalitet.
Formålet med undersøgelsen er at undersøge de forskellige produkters effektivitet mod husstøvmider og deres allergener.

K
onklusion:
Vi fandt at der er store forskelle i allergentætheden blandt de 5 undersøgte produkter:

1. Plastik overtræk
2. Polyurethanbelagt betræk
3. Ikke-vævede produkter
4. Tætvævet mikrofiberbetræk, (AllerGuard®)
5. Bomuldsbetræk (som kontrol)

Med hensyn til allergen-gennemtrængelighed af mider og allergener var plast og polyurethanbelagte betræk bedst (98-99% effektive), fulgt af de ikke-vævede (97-98% effektive), de vævede (97% effektive) og dårligst var bomuldsbetræk (under 75% effektive). (Usikkerhed <5%)

Både de vævede og de ikke-vævede betræk er effektive barrierer mod mider og allergener, mens bomuldsbetrækkene tillod en meget store mængder passager af mider og allergener.

Vi fandt det imidlertid også bevist at de ikke-vævede produkter havde den store ulempe, at miderne tog ophold i og formerede sig i fibrene.

Vi tilråder derfor anvendelse af vævede mikrofiberbetræk, på grund af dets effektive evne til at forhindre at miderne tog ophold og formerede sig i stoffet.

De vævede mikrofiberbetræk var desuden tyndere, lettere at rengøre, vaske, tørre, havde bedst fugttransmittans og meget mere komfortable.

Testmetode:
De 5 produkttyper blev testet efter 3 metoder:

A. Varmediffusionsmetoden
B. I Siriraj kammer med stereomicroskopi og skannende elektromikroskop
C. Enzym-linket immunosorbent afhandling (ELISA)