Husstøvmiden

Husstøvmiden er en ”usynlig fjende”, som eksperter anslår har givet mellem 5% og 30% af verdens befolkning allergi og/eller astma.

I modsætning til pollen- og fødevareallergier, kan man have symptomer hele året, da allergenerne findes overalt hvor der er god temperatur, tilstrækkeligt med fugt, føde og ro. 
Altså typisk og ofte i soveværelset.

Der er kun begrænsede muligheder for at bruge kemikalier til at udrydde husstøvmiden - eller uskadeliggøre allergenerne, som findes i dens ekskrementer. 
Og lykkes det, skal behandlingerne hele tiden gentages, da miderne formerer sig hurtigt.

En µm (my) svarer til en milliontedel af en meter, eller en tusindedel (1/1000) af en millimeter
Dette betyder at i gennemsnit er husstøvmiden 0,3 mm lang og ½ mm bred.


Husstøvmidens ekskrementer:
   - Friske       10-40 µm
   - Tørre        1-4 µm

Facts om Husstøvmiden:
- forårsager eller viderebringer ikke sygdomme, men det gør proteinet i de


 

Den mest praktiske - og mindst brugte – måde at håndtere allergi på, er en forebyggende indsats i miljøet, så kontakt med allergener undgås. 
Denne metode griber fat om ondets rod ved at minimere antallet af ”triggere”, som kan udløse allergien – i stedet for at undertrykke symptomerne.
Nogle få, men effektive forandringer af vores livsstil kan spare timevis af ubehag, sygdomsd

ns ekskrementer, der er luftbårne.

- producerer 200 gange sin vægt i ekskrementer i løbet af sin levetid på 2-4 måneder.

- støvsugning fjerner kun 5-10% af husstøvmidens allergener og hvirvler ofte mikroskopiske partikler op, som indåndes.

- madrasser og sengetøj, polstrede møbler, gulvtæpper, puder og sovedyr er tilholdssteder for støvmider på grund af vores kropsvarme.

- de døde hudceller, vi hele tiden afgiver, er indirekte føde for husstøvmiden, idet hudcellerne via enzymer nedbrydes af de skimmelsvampe der altid findes samme steder
som miderne.

- Da støvpartikler og hudrester fra menneske konstant forøges, vil der altid være baggrund for husstøvmider, da miderne fortrinsvis lever af disse hudrester fra såvel mennesker som husdyr. Og fugt er heller ikke et problem, da den optages af miden fra luften.

- Mug og skimmelsvampe er andre stoffer der kan give allergi, og som danner et gensidigt partnerskab med miden, til fordel for alle parter. Skimmelsvampe nedbryder nemlig hudresterne fra mennesker, så husstøvmiden lettere kan fordøje dem.


Hvis du har husstøvmideallergi                 

 

TRIN 1:  FOREBYG!!!            Sørg for at miden ikke har mulighed for at overleve ved  altid at have et sundt soveværelse. 

TRIN 2:                                 Har du en husstøvmideallergi - så suppler forebyggelsen med et allergentæt sengebetræk.
                                              AllerGuard® sengetøj og overtræk er designet til præcis denne forebyggelse, der kan befri mennesker for generne ved allergi.

 

 

Hvornår skal man tænke på forebyggelse?

 

Husstøvmiden er en farlig sengekammerat - især for børn.
Det er i barndommen, at de fleste allergier opstår, og husstøvmiden får blandt andet skyld for astma og den ”helårshøfeber” med tæt næse, som mere end 200.000 danskere er plaget af i dag.
De mikroskopiske ekskrementer trænger ind i luftvejene og forårsager allergien. Samtidig er det vist, at husstøvmider kan forværre børneeksem, så der er således mange vigtige grunde til at beskytte det lille barns immunsystem helt fra starten.